جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
نشست اسلامی مالزی

حوزه/ از آنجا که عربستان از روی توهم خود را بزرگ ترین کشور دلسوز جهان اسلامی می داند، نشست مالزی مانند هر نشست عربی و اسلامی که عربستان در آن شرکت ندارد مورد حمله شدید رسانه های سعودی و اماراتی و کشورهای هم پیمان آنها مانند بحرین و مصر قرار گرفت.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری حوزه رهبران و نمایندگان ارشد حدود ۲۰ کشور اسلامی روز چهارشنبه 18 دسامبر(27 آذر) برای بررسی دغدغه‌ها و مسائل جهان اسلام در مالزی گرد هم جمع شدند. نشستی اسلامی که سرآغازی برای تلاش جمعی امت اسلام به شمار می رود به ویژه اینکه محور این نشست نیز مواجهه با اسلام هراسی در تمام نقاط جهان و مبارزه با اثرات اسلام هراسی بر چهره زیبای اسلام در افکار عمومی جهان بود.

برگزاری این نشست نیز بر خلاف نظر کشورهایی بود که تلاش می کنند تمام فعالیت های مشترک کشورهای اسلای و عربی در چارچوب سازمان همکاری کشورهای اسلامی و اتحادیه عربی و مطابق میل و خواسته آمریکا و اسرائیل انجام شود و با تامل در زمان برگزاری این نشست می توان دریافت که جهت گیری آن تا حدود زیادی در راستای فعالیت های اسلامی عربی آزاد و مستقل و با هدف بررسی تمام مسائل و مشکلات مسلمانان و از بین بردن تمام مظاهر تفرقه ودو دستگی مورد نظر آمریکا و اسرائیل بوده است.

ترس و هراس دشمنان این نشست از همان آغاز برپایی آن نمایان شد و عربستان و امارات تلاش کردند بر پاکستان و اندونزی فشار بیاورند تا آنها را به عدم مشارکت در نشست وادار کنند و نتیجه هم این شد که مسئولان این دو کشور در نشست شرکت نکردند.

از آنجا که عربستان از روی توهم خود را بزرگ ترین کشور دلسوز جهان اسلامی می داند، این نشست مانند هر نشست عربی و اسلامی که عربستان در آن شرکت ندارد مورد حمله شدید رسانه های سعودی و اماراتی و کشورهای هم پیمان آنها مانند بحرین و مصر قرار گرفت.

فشار پول سعودی

ریاض گمان می کند که نشست 18 دسامبر گذشته که با مشارکت 20 کشور عربی و اسلامی به ریاست مهاتیر محمد نخست وزیر مالزی و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و تمیم بن حمد امیر قطر و حسن روحانی رئیس جمهور ایران برگزار شد برای کاستن جایگاه سازمان همکاری اسلامی تلاش می کند و از این رو عربستان با وجود اینکه از سوی نخست وزیر مالزی به نشست دعوت شده بود آن را تحریم کرد و حتی فشارهای زیادی به کشورهای دعوت شده وارد کرد تا در آن شرکت نکنند.

در این میان پاکستان نیز از دعوت شدگان به نشست بود، اما عمران خان نخست وزیر پاکستان پس از سفر به ریاض و پیش از برگزاری نشست، از شرکت در آن عذرخواهی کرد؛ اقدامی که اردوغان آن را نتیجه فشار عربستان و امارات دانست و در نشست مطبوعاتی آخرین روز نشست گفت: عربستان به واسطه هیمنه ای که بر برخی کشورهای اسلامی دارد تلاش کرد بر پاکستان فشار بیاورد تا این کشور را از مشارکت در نشست مالزی بازبدارد و پاکستان را تهدید کرد که از تعهدات خود به بانک مرکزی پاکستان انصراف خواهد داد و علاوه بر این چهار میلیون کارگر پاکستانی را از عربستان بیرون خواهد کرد و کاگران بنگلادشی را جایگزین آنها خواهد ساخت و همین باعث شد که نخست وزیر پاکستان از حضور در نشست مالزی منصرف شود و همین اتفاق در مورد اندونزی نیز رخ داد و معاون رئیس جمهور اندونزی در آخرین لحظات قبل از آغاز نشست مالزی از حضور در آن انصراف داد.

نشست اسلامی مالزی نه تنها موجب نگرانی و اضطراب ریاض و هم پیمانانش در جهان اسلامی و عربی شد بلکه موجب نگرانی و ناراحتی رژیم اشغالگر و کشورهای غربی شد و آنها نیز فشارهای زیادی را بر مزدوران خود در خاورمیانه مانند ریاض و ابوظبی وارد کردند تا این نشست با شکست روبرو شود و تمام این نگرانی به خاطر مشارکت ایران در نشست بود و این واقعیتی است که به طور آشکار در رسانه های عربستان و امارات و بحرین و مصر به آن تصریح شد.

از آنجا که عربستان که گمان می کرد نشست مالزی موجب تضعیف جایگاه سازمان همکاری اسلامی می شود، یوسف العثیمین دبیرکل این سازمان در واکنش به نشست مالزی گفت: سازمان همکاری اسلامی دربردارنده تمام مسلمانان است و هرگونه اقدام اسلامی باید در چارچوب این سازمان انجام شود و این در حالی است که سازمان همکاری اسلامی از زمان تاسیس تا کنون هیچ گرهی از مشکلات مسلمانان باز نکرده است و در این زمینه رنج و مشقت و مظلومیت مسلمانان میانمار نمونه آشکاری است که هنور در معرض ظلم و ستم قرار دارند سازان همکاری اسلامی گامی برای آنها برنداشته است و همچنین مسئله فلسطین و مردم مظلوم آن که سازمان همکاری اسلامی و مزدوران آمریکا و اسرائیل و در پیشاپیش آنها عربستان به صورت بیشرمانه ای فلسطین را به مزایده گذاشته و به آن خیانت کردند.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی همچنین مدعی شد هرگونه فعالیت اسلامی که در خارج ز چارچوب سازمان همکاری اسلامی انجام شود موجب تضعیف اسلام و مسلمانان است و فراموش کرد که مشکلات امروز مسلمانان به سبب وجود حاکمانی است که او تلاش می کند آنها را راضی کند اما آنها لکه ننگی بر پیشانی امت اسلام هستند.

تهدید رژیم صهیونیستی توسط مهاتیر محمد

نگرانی اسرائیل از نشست اسلامی مالزی نیز واقعیتی است که روزنامه العربی الجدید به نقل از مرکز تحقیقاتی قدس از آن پرده برداشت؛ مرکزی که دوری گولد وکیل سابق وزارت امور خارجه اسرائیل ریاست شورای مدیریت آن را بر عهده دارد. این مرکز انتظار داشت که نشست اسلامی مالزی نتایجی خصمانه برای رژیم اشغالگر درپی داشته باشد به ویژه در مورد رفتار این رژیم با ملت فلسطین و موضع روشنی که مسئولان شرکت کننده در نشست درباره این رفتار دارند از جمله موضع مهاتیر محمد درباره درگیری اسرئیل و فلسطین که چندی پیش به خاطر ناتوانی سازمان همکاری اسلامی از انجام اقدامات جدی برای یاری مردم فلسطین از این سازمان انتقاد کرد.

عامل دیگری که بر هراس صهیونیست ها از این نشست افزود، حضورگروهی از جنبش حماس فلسطین به ریاست اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در نشست مالزی بود و علاوه بر این وزانت سیاسی کشورهای شرکت کننده در این نشست و میزان تاثیرگذاری و توانایی آنها برای حل مشکلات مسلمانان جهان نیز بر نگرانی اسرائیلی ها افزود.

نشست مالزی جنبه اقتصادی نیز داشت و این واقعیتی بود که نخست وزیر مالزی در روز اختتامیه به آن تصریح کرد و از گفتگو میان مالزی و ایران و ترکیه و قطر برای انجام معاملات تجاری با طلا و در پیش گرفتن راهکارهایی برای حمایت از خود در برابر هرگونه تحریم های احتمالی آینده خبر داد و با اشاره به مشکلات ایران و قطر به واسطه تحریم های اقتصادی تاکید کرد: جهان اسلام باید برای مواجهه با تهدیدهای آینده عربستان و هم پیمانانش متکی به خویش باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha